Start van het nieuwe seizoen!

Informatie seizoen 2020-2021
Vanaf 2 september 2020 gaan we weer zwemmen van 18:30 tot 19:30 uur!

Tijdens onze lessen zullen wij handelen zoals het RIVM en de KNBRD voorschrijft.

Onder voorbehoud van corona willen we examens organiseren op 2 december 2020 van 18:30 tot 20:00 uur. Daarom starten wij meteen op 2 september met het zwemmen met kleding! Weet je niet meer precies welke kleding je aan moet? Kijk dan hieronder even in het overzicht, zo weet je precies wat je nodig hebt voor welk diploma.

Zwemmen met kleding

Kledingeisen voor de Junior Redder diploma’s
• Zwemkleding.
• T-shirt, blouse of hemd met mouwen.
• Lange broek (lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan).
• Regen/windjack (bedoeld wordt een jack met lange mouwen, dat vaak is vervaardigd uit een soort nylon).
• Schoenen die het vrij buigen van de voet niet of minder goed mogelijk maken.

Het is toegestaan dat kandidaten in plaats van een broek/blouse een jurk met mouwen of rok/blouse met mouwen dragen. De jurk/ rok moet tot over de knie reiken.

Kledingeisen voor de Zwemmend Redder en Lifesaver diploma’s
• Zwemkleding
• T-shirt, blouse of hemd met lange mouwen
• Lange broek (lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan)

Het is toegestaan dat kandidaten in plaats van een broek/blouse een jurk met mouwen of rok/blouse met mouwen dragen. De jurk/ rok moet tot over de knie reiken.

Twijfel je of je de juiste kleding hebt? Vraag dit even na bij je trainer.

Aanwezigheid

Volgens de regels van Reddingsbrigade Nederland moeten alle zwemmende leden 75% van de lessen aanwezig zijn voordat ze examen mogen doen. Zodra je niet voldoende aanwezig bent zal je hier tijdig op gewezen worden. Omdat wij het fijn vinden om te weten als je een keer niet komt vragen we je afwezigheid op woensdag vóór 17.00 uur te melden via ziekmelding@reddingsbrigadegoes.nl

 

Wij zijn verhuist

Vandaag zijn wij verhuisd van brandweerkazerne Goes naar brandweerkazerne ’s Heer Arendskerke. Wij bedanken Brandweer Goes voor de fijne tijd die wij daar mochten beleven. Wij hopen op een mooie voortzetting op onze nieuwe locatie.

Covid-19 update #3

Beste allemaal,

Zoals jullie wellicht hebben gelezen in de media zijn de zwembaden weer geopend. Ook wij hebben inmiddels bericht gekregen van het Omnium dat ook wij weer welkom zijn, mits we ons aan de richtlijnen van het RIVM en de Zwembadbranche houden. Dit vraagt behoorlijk wat organisatietalenten van ons als brigade. Wij zijn hier dan ook druk mee bezig, maar het kost wat tijd. We gaan sowieso niet redden om dit voor a.s. woensdag 13 mei 2020 rond te hebben.

Wij zwemmen a.s. woensdag 13 mei 2020 dus nog NIET! Wanneer wij wel weer kunnen starten zullen wij dit tijdig laten weten via deze nieuwsbrief en de sociale media.

Wij hopen op jullie begrip. Hopelijk tot snel!

Vaar training

Video van onze trainingen op het Veerse meer, hierbij hebben geoefend met varen en verschillende scenario’s uitgevoerd.

 

Kleurplaat

Omdat deze paasdagen anders zijn dan anders hebben wij een leuke opdracht. Kleur deze reddingsbrigadekleurplaat op je aller mooist in en stuur een foto van het resultaat naar pr@reddingsbrigadegoes.nl

download kleurplaat

COVID-19 update 2-4-2020

Het Coronavirus houdt ons al een tijdje van de straat. Dit heeft ook gevolgen voor ons als Reddingsbrigade Goes. De regering heeft besloten dat het Omnium te Goes hun deuren gesloten moeten houden tot 1 juni 2020. Wij zijn dus, ook op advies van de KNBRD, genoodzaakt al onze lessen te annuleren t/m 27 mei 2020, zodat wij hopelijk 3 juni weer kunnen gaan zwemmen.

De examens (3 juni) gaat dit jaar NIET door!
We proberen de examens in november te laten plaatsvinden, maar dat is nog niet zeker. 3 juni zal een gewone zwemavond worden, maar je hoeft alleen in je zwemkleding te komen. Graag zien we jullie dan allemaal weer gezond verschijnen!

Blijf gezond en zorg goed elkaar!